HET SPIONAGESPEL 

 

DE VOORBEREIDING:

Iedere speler krijgt een potlood en papier.                           Iedere speler schrijft zijn of haar naam op het papiertje met daaronder de namen van alle andere spelers.                               Alle hoofdbanden worden in een doos gedaan.


SPREEK AF ... 

... hoe groot het gebied (bv. wijk of bos) is waar je mag komen.

... hoe je de hoofdband moet omknopen (goed zichtbaar, bv. om het voorhoofd. Je mag de hoofdband niet bedekken tijdens het spel!)

... wanneer het spel eindigt. Bv. wanneer de eerste speler klaar is en op het verzamelpunt terug is of op een bepaalde tijd. (toeter oid?)


Één voor één mag iedere speler nu zonder te kijken een hoofdband uit de doos pakken en bij zich steken, zodat de anderen het nog niet zien. Wanneer alle spelers een hoofdband hebben, gaan ze het afgesproken gebied in. Pas wanneer ze geen enkele speler meer zien, knoopt iedereen de hoofdband om.

 

HET SPEL ...


Probeer de anderen op te sporen en te bespioneren. Ontdek welke kleur hoofdband iedereen heeft zonder zelf gezien te worden. Zodra je iets ontdekt heb noteer je dit achter de naam van de speler.

Is het je gelukt iedereen op te sporen en alles te noteren? Dan ga je zo snel mogelijk terug naar het verzamelpunt.
Ben je de eerste en heb je alles goed? Dan heb jij gewonnen!