CORONA... en nu?

Aan alle kanten worden we op het moment overspoeld met informatie over het Corona-virus en de gevolgen daarvan...

Voor veel mensen is het een tijd van hard werken, tegenslagen, ziekte en onzekerheid. 

Toch zag ik, na de eerste hectiek, ook hele mooie initiatieven ontstaan. Sites en facebookgroepen worden in het leven geroepen, waar mensen om hulp kunnen vragen en kunnen aanbieden. Gratis luisterboeken die door bibliotheken beschikbaar worden gesteld, bloemen voor mensen in de zorg en ga zo maar door.

Ook op kleinere schaal zie je dat er positieve kanten zitten aan alle tijdelijke veranderingen (zonder de impact ervan te willen bagatelliseren). Ouders (,oppassen, opa's en oma's,) helpen met huiswerk, gaan met hun kinderen skeeleren, en ondernemen allerlei andere educatieve en sportieve activiteiten. Creativiteit alom.

Nu de meeste scholen een soort van (online) lesprogramma op afstand op hebben gestart, komt er weer wat ritme in de dagen. Toch blijft er nog best veel tijd over om zelf in te vullen. Kinderen zijn creatief en kunnen dit voor een groot deel zelf. Maar voor die momenten dat ze even een nieuwe impuls kunnen gebruiken, zou deze site een rol kunnen spelen.

Aangezien je op dit moment waarschijnlijk alleen de hoogstnoodzakelijke boodschappen doet, moet je het even doen met wat je al in huis hebt. Klik op de knop hieronder… 

en ontdek wat je kunt maken met de materialen die je thuis hebt.

Of denk eens aan de zieke, oudere en kwetsbare mensen die nu niet onder de mensen kunnen komen. Maak een kaartje, schrijf een brief of maak een mooie tekening en stuur deze op. Een klein gebaar, dat vast en zeker enorm gewaardeerd wordt.

Tot slot heel veel sterkte gewenst in deze toch onwerkelijke en spannende tijden en veel creativiteit om er toch waar mogelijk een positieve draai aan te kunnen geven!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.