MIJN FAVORIETEN DEEL 3: Randpons Stichery

Wanneer je geregeld op mijn site komt, heb je misschien wel eens gezien dat ik het leuk vind om te borduren...

Maar dan niet op de gewone manier, maar met een knipoog. Denk aan borduren op hout of karton. Nu leek het me leuk om nog een stapje verder te gaan en de kruisjes niet van draad, maar van papier te maken. Nóg leuker leek het me om de kruisjes zelf te kunnen maken, maar dat bleek na een aantal pogingen toch een brug te ver.

Niet getreurd, ik kwam op mijn zoektocht een hele leuke pons tegen waarmee je heel snel het gewenste resultaat bereikt; de randpons stitchery. Zoals je vast begrijpt, duurde het niet lang voor deze in mijn bezit was!

Hij voldoet aan alle verwachtingen. In een handomdraai pons je kruisjes uit allerlei kleuren papier. Op internet vind je volop borduurpatronen, pixelart, etc. die je als voorbeeld kunt gebruiken.

Wat ook handig is, is dat ieder kruisje 1 x 1 cm is. Zo kun je dus heel makkelijk meten hoe groot je patroon in het echt wordt. 

Zorg dat de eerste rij kruisjes recht wordt, door langs een liniaal te werken en check regelmatig of je nog netjes werkt. Ik vond een plakstift het prettigst werken. Zet deze rechtop voor je en haal de kruisjes erover heen. Was tussendoor regelmatig je handen, zodat de kruisjes mooi schoon blijven. 

Een heerlijk werkje, waar je wel een beetje geduld voor nodig hebt, met een geweldig mooi resultaat.

(Dit kerstthema kwam doordat ik even niet bij mijn gekleurde papier kon komen en dus een patroon in één kleur moest gebruiken!  ; )  )


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.